woensdag 17 juni 2015

Cena in Bianco

Toevallig in Turijn op 5 juli?

Zin om deel uit te maken van het meest elegante en sprookjesachtige dinner event van Turijn?

Schrijf je dan nu in op de website van "una Cena in Bianco" en verneem 24 uur van te voren wat de geheime locatie voor de 2015 editie is. Hier mag je dan arriveren vanaf 17u met je hele witte hebben en houden. 

Wat zijn de regels?

1) Alles en iedereen is wit (uitzonderingen enkel toegestaan voor eten en wijn: hier is wat kleur toegestaan).

2) Elegance is key: Torino is op zich al een classy stad maar op 5 juli doen de deelnemers van La Cena in Bianco er nog een schepje bovenop: stoffen tafellakens en servieten (papieren, nooooo!), chique outfits (hoe eleganter hoe beter, sommige dames halen zelfs hun trouwjurk weer uit de kast), kandelaars, decoratie, kristallen glazen, porseleinen borden, enzovoort...

3) Opgeruimd staat netjes: iedereen wordt dus verondersteld alles zelf mee te brengen maar ook terug mee te nemen. De organisatie en deelnemers maken er een erezaak van om de geheime locatie van het "unconventional dinner" zoals men het hier ook noemt, volledig spotless  achter te laten. Ook hier gaat elegantie voor alles. Uiterlijk maar ook innerlijk.

Ik begin alvast mijn trouwschoenen op te poetsen.vrijdag 12 juni 2015

Soep eten en buiten de lijntjes kleuren!

Jullie weten het misschien niet, beste lezers, maar een lekkere kom soep vinden is in Italië geen sinecure. Hoewel dit land een culinair paradijs is, wordt de kom soep hier nog steeds stiefmoederlijk behandeld. Soep eet je als je ziek bent of anders helemaal niet. Gelukkig is Turijn er steeds voor te vinden om haar inwoners buiten de klassieke lijntjes te laten kleuren, en dus opende Eleonora Laleo, een bekende wijnjournaliste,onlangs een gloednieuwe soepbar. Mijn moeder en ik trokken op onderzoek uit en proefden niet alleen een heerlijke wortelsoep maar ook een lekkere kop specialty filterkoffie. Ideaal voor Belgische of Nederlandse klanten die het niet zo begrepen hebben op het piepkleine Italiaanse espressootje maar liever uren bijpraten bij een gezellige mok! En dat hebben we dan ook gedaan!


Laleo is pas open en staat steeds open voor speciale soeprecepten. Belgische of Nederlandse suggesties? Spring vlug in de pen en wie weet steelt jouw recept straks de show in één van de hipste resto’s van Torino!

http://www.laleo.co/


donderdag 11 juni 2015

Italy with Nathalie is back! In Turijn!


Hier ben ik weer! Mijn oude project om een echte Milanese te worden heb ik na mijn huwelijk moeten opbergen want manlief troonde me na heel wat omzwervingen mee naar een nieuw plekje onder de Italiaanse zon: Turijn! Een prachtige stad aan de voet van de Alpen met hopen leuke dingen om jullie over te berichten. Eind augustus komt mijn kleine neefje, Roy, op bezoek en begin maart mag ik samen met Katleen Machiels haar studenten Italiaans van CVO Janitor rondleiden. Fijne vooruitzichten dus die best goed voorbereid worden. En waar kan ik dat beter doen dan op mijn blog?
Nergens dus!

Groetjes van Nathalie, jullie nieuwe Torinese reporter!