vrijdag 28 september 2012

28. Design en koffie in een tol!

Beetje kitsch, zegt u?

TV'tjes met interviews van Chinezen in Milaan. Allemaal zeer te spreken over de Italiaanse pizza en pasta.

Het designcafé. Fruitsap, koffie, rust en groenigheid. Allemaal meer dan goedgekeurd!

Mijn echtgenoot en twee Caesar Salads in een tol. Volgende keer gaan we voor pasta.

Oke, mensen, hier ben ik weer! Met een beetje vertraging zoals altijd, maar goed. En hoe zet ik mijn Milanese ontdekkingstocht verder? Door eventjes een paar maanden terug te gaan in de tijd. Zoals jullie namelijk misschien nog weten schreef Sanne Kooijmans hier toen een gastartikel over keicoole designhotels in Milaan. Ik dacht toen: “deze info moet worden uitgebreid met meer design”! Want wie van design houdt en daar helemaal voor naar Milaan komt, wil natuurlijk wel iets meer zien dan enkel de binnenkant van een plaatselijke herberg, hoe design ook.
Dus trok ik naar de Triennale, ook wel bekend als HET designmuseum van Milaan. En wat ontdekte ik daar buiten een opperkitscherige tentoonstelling (verantwoord trouwens want kitsch was het onderwerp), een reusachtige China-zaal vol interviews met Chinese studenten en een half gebouw vol typografische hoogstandjes (Italië is blijkbaar al decennia lang wereldberoemd voor zijn topreclamemensen)? Een van de allermooiste en allergroenste terrasjes van de stad!
 
De Triennale heeft namelijk niet alleen een mooi, strak, zen-aanvoelend designrestaurant maar ook een heel leuk designcafé waar je langs kan voor een koffietje of een (wel niet heel lekkere) Caesar salad in een vreemde tol! Wie graag in alle rust en omringd door groenigheid geniet van de Milanese zon, mag nu dus in zijn of haar handjes wrijven. Nathalie vond the spot! Je hoeft er zelfs het museum niet voor te bezoeken. Gewoon binnenlopen, achteraan in de inkomhal de trap nemen, in een tol kruipen en koffie bestellen (geen Caesar salad)!
http://www.triennale.it

Geen opmerkingen:

Een reactie posten