woensdag 4 juli 2012

Drie bijzondere hotels in Milaan...Design, Romantiek of Wonderland?

(door Sanne Kooijmans)


1.  Design: Nhow Milan


Het Nhow Milano is een echt design hotel en past qua stijl en interieur perfect bij het hippe Navigli district dat zich op loopafstand bevindt. Hoe het beschreven kan worden? Dankzij de combinatie van moderne en avant-gardistische kenmerken is een verblijf in dit hotel een unieke ervaring waar mode, design en elegantie samenkomen.

Het Nhow Milano organiseert regelmatige kunsttentoonstellingen en is daarom erg in trek bij creatieve breinen en artistiekelingen.  Maar dit hotel zal ook de gewone mens boeien, want naast het feit dat het hotel al een bezienswaardigheid op zich is dankzij het bijzondere interieur, biedt dit hotel net dat beetje extra waardoor het zich onderscheidt van andere hotels. Zo kun je je bijvoorbeeld  helemaal uitleven op de nieuwste apparatuur van de Technogym of na een hectische dag in de stad juist compleet tot rust komen in het Turkse Bad.
Ook liefhebbers van de mediterrane keuken kunnen hun hart hier ophalen. Zelfs de gerechten die geserveerd worden  in het restaurant van het hotel zijn kunstwerkjes op zich: traditionele gerechten worden omgetoverd in innovatieve creaties die menig hotelgast zal doen watertanden.  Nog geen zin om naar je design slaapkamer te vertrekken? Dan kun je nog even lekker genieten van een spannende cocktail in de hotelbar of, als het mooi weer is, op het luxe zonneterras.

2.  Romantiek: Chateau Monfort

Indien je niet zo zeer op zoek bent naar een design hotel, maar meer van romantiek houdt, dan is Chateau Monfort een goede accommodatiekeuze in Milaan. Dit hotel  is gehuisvest  in een historisch gebouw dat dateert uit de beginjaren van de 20e eeuw en is ontworpen door de architect Paolo Mezzanotte. Ook de ligging sluit perfect aan bij de stijl van het Chateau Monfort, want het bevindt zich in het elegante Monforte district.
Alle kamers zijn ingericht in een glamoureuze, luxe stijl met gebruik van unieke materialen en perfect op elkaar afgestemde kleuren en meubels. Vooral de badkamers zijn zeer uniek, met sommige in retro-stijl en andere speciaal ontworpen naar het thema van de kamer.
Romantiek is ook weer terug te vinden in de Spa en Welness ruimte, die de prachtige naam “Amore e Psiche” heeft gekregen. Hier kun je tot jezelf komen en genieten van de sauna, het Turkse bad, de “emotie-douches” en zwembad.
Ook het restaurant van het hotel, genaamd Rubacori Restaurant, is een bijzondere plek om een hapje te eten. Zelf beschrijven ze het als een plek waar “poëzie, passie, traditie en kwaliteit samenkomen en zorgen voor een culinaire extase” wat erg veelbelovend klinkt en het ook waarmaken. Dit wordt vertaald naar gerechten met namen als “Het Lied van de Aarde” of “Legende van de Zee”. Wat dit voor gerechten zijn? Om hier achter te komen zul je zelf een bezoekje aan het Chateau Monfort moeten brengen.

3.  Wonderland: Maison Moschino


Is jouw motto: “Een beetje vreemd, maar wel lekker” dan moet je in het Maison Moschino geweest zijn.  In dit hotel is niets wat het lijkt en kom je steeds weer voor verrassingen te staan.
Dit hotel ligt dichtbij het Corso Como en Corso Garibaldi in het centrum van Milaan en bevindt zich in een neo-klassiek gebouw dat vroeger dienst deed als treinstation. De creative director van het modelabel Moschino, Rossella Jardini,  kwam op het geniale idee het tot dit bijzonder hotel om te toveren. Met nadruk op bijzonder, want je waant je bij binnenkomst direct  in een surrealistische fantasiewereld. Lampenkappen in de vorm van Moschino-jurken, kroonluchters die versierd zijn met koekjes en kussens die net taarten lijken: je voelt je hier echt als Alice in Wonderland. Fairy tale meets high fashion is nog de beste manier het te beschrijven, maar eigenlijk moet je het met eigen ogen ervaren.
Gelukkig zijn de gerechten die geserveerd worden in het restaurant van het hotel Clandestino niet surreëel maar juist klassiek. Denk aan de beste kwaliteit schelpdieren, mals kalfsvlees en echte Italiaanse panna cotta.
Naast je ogen uitkijken en je verwonderen over het bijzondere interieur van het hotel en de hotelkamers, kun je ook even bijkomen in de Art Spa waar gebruikt wordt gemaakt van natuurlijke producten die tot stand zijn gekomen door middel van high-tech milieuvriendelijke methodes. Doe je tegoed aan een verkwikkende hydromassage of ontspan in het Turkse Bad of jacuzzi. Alles is mogelijk, en niets is wat het lijkt in Maison Moschino.

1 opmerking: