dinsdag 3 juli 2012

27. Milano’s eigen Zurenborg...

Detail van het prachtige Casa Galimberti in Via Malpighi...

Lang, lang geleden, toen ik nog in het exotische Antwerpen woonde, deed ik niks liever dan urenlang rondwandelen in een buurt van Berchem die Zurenborg heet en die vol staat met de meest prachtige Art Nouveau gebouwen. Hun frèle, elegante krullen en feeërieke versieringen deden me elke keer weer wegdromen en in een vreemde, sprookjesachtige wereld belanden. Milaan, daarentegen, heeft de reputatie architecturaal gezien een grijze, saaie stad te zijn. Helemaal onterecht blijkt nu! Net zoals je in Antwerpen niet zomaar zonder gids of kenner in het wonderlijke Zurenborg terecht komt, moet je ook in deze stad weten waar je moet zoeken. Gelukkig loodste mijn gids me vandaag naar enkele verborgen straatjes achter de Porta Venezia waar ik urenlang kon genieten van de juweeltjes van Milano’s eigen Zurenborg. Kijk en geniet mee...Geen opmerkingen:

Een reactie posten