dinsdag 22 mei 2012

18. Zoals bij aardbevingen...

Via Sant'Andrea nr 8! Helemaal geen omgekeerde Viktor en Rolf!
Je staat weer eens bij mij in het krijt, Mevrouw Beltramini!

Het is met Saaie-Blogpost-Weken een beetje zoals met aardbevingen. Eerst krijg je de volle lading en als je denkt dat het eindelijk achter de rug is, komt er toch nog één of andere naschok. Ik dacht dat ik in het gezelschap van Hélène enkel superinteressante Milano ontdekkingen kon doen, maar mijn gids heeft me weer eens teleurgesteld! Ze beloofde Hélène en mij een bezoekje aan een ongelofelijk spectaculaire winkel waar alles op zijn kop stond (kroonluchters zaten vast aan de vloer in plaats van aan het plafond, planten hingen omgekeerd, enzovoort) maar wat blijkt? Viktor en Rolf, de Nederlandse eigenaars van de psychodelische modetent die onze komst zogezegd waard was, hebben in 2008 reeds hun deuren gesloten! En ik maar denken dat ik met een superrecente Milano-gids op stap was! Het boek is namelijk wel in oktober 2011 gedrukt, maar ik had er geen rekening mee gehouden dat het al de 18e druk was. Hoe dan ook, ik vind dit niet kunnen! Hélène en ik hebben hopen geld moeten uitgeven aan koffie en gebak om deze slag te boven te komen. Ik vind dat Mevrouw Beltramini of op zijn minst uitgever Newton Compton ons moeten terugbetalen. Met een extra boete voor het toebrengen van emotionele schade!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten