maandag 21 mei 2012

17. Op de koffie bij Armani...


Pucci heeft er weer twee Vlaamse fotomodellen bij!
Na de officiële Saaie-Blogpost-Week is het nu tijd voor iets veel dynamischer! Mijn vriendin Hélène sprong namelijk een paar dagen geleden in Heidelberg in haar auto en stond 8 uur later voor mijn deur om samen Milaan te gaan verkennen. Aangezien Hélène een supertrouwe lezeres van mijn Milano blog is (ja toch, he, Hélène?), had ze grootse verwachtingen en die konden uiteraard niet teleurgesteld worden! Verwacht jullie dus maar aan een energieke blogweek! We gaan van start in het modehart van Milaan, ook wel Il Quadrilatero della moda (het vierkant van de mode) genoemd. Dit vierkant bestaat uit 4 straten (Via Montenapoleone, Via della Spiga, Via Sant’Andrea en Via Manzoni) en huisvest de allerchiqueste winkels ter wereld. Zelf ben ik eerder een gastronoom dan een shopfanaat maar dat was helemaal niet erg want het modevierkant heeft ook minstens 2 bars die meer dan de moeite waard zijn. Zo heb je het Armani Caffè waar je niet alleen een koekje en een chocolaatje bij de koffie krijgt (klinkt niet echt bijzonder voor een Belg maar is in Italië bijna een unicum) maar waar je ook heerlijke pasta’s of slaatjes kan eten zonder dat je het gevoel hebt dat ze je buiten kijken van zodra je bord leeg is. En dan is er ook nog Cova, de oudste bar van Milaan! Hélène en ik probeerden ze allebei en keerden na pasta, koffie, koekjes, chocolaatjes en veel windowshopping helemaal voldaan doch aankoopvrij terug naar Corso Garibaldi (het Quadrilatero staat wel bekend om zijn prachtige winkels maar niet om zijn toegankelijke prijzen)! Shopfan of niet, in dit Milanese vierkantje loop je niet de kans je snel te vervelen! Al is het maar om de excentrieke shoppers te bestuderen die wel met armen vol zakken Gucci en Dior buiten komen...
Energie opdoen in het Armani Caffè en even lezen wat we volgens
mijn 101 Milano lijst zeker niet mogen missen!
Armani heeft niet alleen koffie, koekjes en pasta maar ook een prachtige
boekenwinkel met... een Nederlandstalig boek in de etalage. "De Magie van de Vrouw"!

Nathalie, Yves en Hélène.

Even solliciteren bij Valentino...
En dan is het nu tijd voor een Cova-koffietje (waar we toch wel WEER geen foto's mogen nemen zeker!!! Gelukkig spreken
noch ik noch Hélène Italiaans vandaag. En het Vlaams van de Cova-mannen is ook niet al te best dus dat treft.)

Klaar met Montenapoleone? Dan is het tijd voor Via della Spiga!

Dit is het eerste van de 500.000 paar schoenen die Hélène mooi vond in Milaan.

4 opmerkingen:

 1. Ik versta Hélène, ik ben vorige zomer naar Milaan geweest: liefde, dat was het tussen mij en de schoenen. En ook met de sjakossen. Pure liefde...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan moet je snel nog maar eens terugkomen, Madrina, want zoals Hélène uitgebreid heeft kunnen vaststellen zijn het hier weer hoogdagen voor de shoes EN sjakossen! Altijd welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu pas je blog ontdekt. Hemelse reis door Milaan :) Ben daar ooit op reis geweest en hier en daar herken ik wel een foto ! ;)
  Jammer dat je al een tijdje niets meer post! We all love Italy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben helaas vroegtijdig verhuisd en woon nu half in Antwerpen en half in Candia (40 km boven Torino) waar ik de koffie van mijn schoonouders promoot! Maar misschien begin ik ooit wel weer een Italia-blog. Eerst die Giuliano Caffè overal verkocht krijgen ;-)

   Verwijderen