donderdag 17 mei 2012

16. Godzijdank is er niets gebeurd in het Parco delle Basiliche!!!


De Boom. 9 april.
Nog steeds De Boom. 24 april.
Zoals de schrijfster van mijn Milano-gids soms prachtige boekenwinkels beschrijft om er daarna aan toe te voegen dat ze helaas niet meer bestaan, zo creëert ze soms ook puntjes in haar 101 Milanese avonturenboek die eigenlijk weinig tot niks voorstellen. Aangezien ik jullie deze week al eens eerder een saaie blogpost heb bezorgd, is het misschien maar het beste dat we ineens doorbijten en ik ook het volgende puntje van mijn To-Do list beschrijf. Niet dat er veel te beschrijven valt maar dan zijn we daar ineens ook weer mee klaar en kunnen we vol goede moed op weg naar interessantere avonturen!
Wat moest ik volgens Mevrouw Beltramini dan wel zeeeeeeeeeeeeeeeker minstens 1 keer in mijn leven in Milaan doen? Het Parco delle Basiliche bezoeken. Dat park verbindt de Sant’Eustorgio kerk (van de migraine) met de Basiliek van San Lorenzo en zou dus het bezoeken waard zijn. Op 9 april waren Alex en ik al eens een kijkje gaan nemen maar zonder veel bijzonders te ontdekken (op één mooie boom na). Op 26 april ben ik nog eens alleen teruggegaan (ik moest toen toch Piazza Vetra bezoeken) maar nog steeds was er niet veel spectaculairders te bespeuren (op diezelfde mooie boom na). Ik wilde dan nog een derde keertje mijn geluk beproeven om jullie toch maar iets interessants te kunnen vertellen, maar aangezien het deze week de week van de saaie blogposts is, zou dat gewoon een risico zijn.
Ik bedoel maar: stel dat ik nog een keer terugga en er plots iets wereldschokkendst gebeurt in dat kleine, onbenullige parkje... dan ben ik wel mijn saaie blogpost kwijt! En geen week van de saaie blogposts met slechts één saaie post! Dat kan je gewoon niet maken! Ik bericht dus nu maar meteen voor het te laat is dat er in het Parco delle Basiliche volgens mij geen bal te beleven valt! Gelukkig maar...

2 opmerkingen:

  1. De slapende mens vindt het precies ook nogal saai! ik vind het een mooie boom! Leve het saai park!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen slecht woord inderdaad over de mooie boom!
    Hoe ging dat ook weer in dat liedje van "de boom staat op de bergen"? "Een reuzeboom, een pracht van een boom, oh jongens wat een boom was dat..."
    Dat ging volgens mij over hem!

    BeantwoordenVerwijderen