donderdag 3 mei 2012

12. Koopje! Een jaar migraine vrij voor slechts 6 (of 10) euro!


De prachtige tombe van de arme Petrus.
 Migraine-lijders aller landen, aandacht alstublieft! Ik ben sinds vorige zondag absoluut vrij van elke vorm van hoofdbrekende pijnen en als het goed is, zal ik dat ook blijven tot 29 april 2013! Dat is de dag waarop ik terugkeer naar de locatie van mijn 12e Milano-opdracht om me opnieuw voor een jaartje te laten behandelen. Waar we moeten zijn voor deze spectaculaire genezingsmethode? In de kerk van Sant’Eustorgio! Daar liggen namelijk niet alleen de restanten van de drie koningen begraven (je weet wel, die van Jezus en de ster), maar is er ook een speciale kapel gewijd aan Petrus de Martelaar.

Een bijl recht in zijn hoofd.
Je zou voor minder migraine krijgen.
Deze brave priester werd door de Katharen met een bijl het hoofd ingeslagen en of dat nog niet genoeg was, werd zijn hoofd later ook nog eens afgehakt. Dit laatste trouwens met de beste bedoelingen. Giovanni Visconti had namelijk de opdracht gegeven aan meester Balduccio om een somptueuze tombe voor de martelaar te bouwen. Die tombe was inderdaad somptueus alleen was ze ook te kort! Het stoffelijke overschot van de arme Petrus zou er dus of met de voeten of met het ingeslagen hoofd uitsteken! Aangezien dat toch niet echt ordentelijk was en zelfs een beetje gevaarlijk (er konden mensen over struikelen bijvoorbeeld) besloot Visconti Petrus’ hoofd af te hakken en in een mooie vaas mee naar huis te nemen.

Waarschuwing! Wie toch probeert met een vuile zakdoek
krijgt een hoofd en dus dubbele migraine bij!
Kijk maar naar deze dame!
Blijkbaar was dat niet echt naar de zin van het arme slachtoffer want vanaf dat moment werd Visconti overvallen door de meest verschrikkelijke migraine aanvallen. Die stopten pas toen hij besloot het hoofd weer terug te zetten bij de rest van zijn eigenaar, die van toen af aan vereerd werd als patroon van de migraine patiënten. Op 29 april 2012 wordt Petrus gevierd en dat is dan het moment om 6 euro te betalen om zijn kapel te mogen bezoeken en even met een zakdoek (wel een schone) over de man’s laatste rustplaats te wrijven. Die hou je bij je voor de rest van het jaar en wees gerust dat je geen neurofen meer nodig zal hebben.

Opgelet! Wie 6 euro al een beetje prijzig vindt om een kapel te bezoeken (ze is het wel waard want de tombe is echt spectaculair), maakt best geen foto’s. Niet dat dat verboden is maar dan word je wel vriendelijk verzocht om bij de uitgang nogmaals 4 euro neer te tellen. De tombe hangt vol camera’s en de dame aan de ingang maakt er een sport van om fotografen zogenaamd te “betrappen”, dus als je geld je lief is, kijk je beter uit. Tenzij je zoals mij natuurlijk een blog hebt en je lezers toch wil verwennen met een beetje beeldmateriaal natuurlijk! Dan is 10 euro voor een foto en een gezegende zakdoek echt geen geld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten