donderdag 26 april 2012

11. Sex, horror en travestieten in Mexico! We like it!


Sympathieke kerel, Frank-N-Furter!
Een Milanese worden is niet altijd gemakkelijk. Het kost veel tijd en veel energie. Je moet veel boeken lezen, veel dingen bezoeken, veel foto’s nemen, veel ruzie maken met je lief omdat je teveel foto’s neemt (hij beweert dat ik zelfs in mijn slaap nog lig te klikken) en heel dat gebeuren dan nog eens verwerken tot aangenaam leesvoer voor wie thuis een beetje mee Milanees wil worden. Maar leuk en interessant is het wel. Op sommige dagen is het zelfs ronduit grandioos. Zoals vorige vrijdag bijvoorbeeld. Toen mijn gids me op een plek bracht waar ik nog nooit van had gehoord en waar ik anders nooit zou zijn binnen gestapt. Ik hou namelijk niet van rock. Niet van horror. En al helemaal niet van show. En toch zat ik vrijdagavond om 22u op de eerste rij van een spectakel waarvan ik nu al kan zeggen dat het ongetwijfeld in mijn top drie van leukste Milano-activiteiten komt te staan... De Rocky Horror Picture Show!!!!!

Help! Ik zie dubbel!
Voor wie even onwetend is als ik, leg ik even de geschiedenis en het principe uit. De Rocky Horror Show is een cultfilm uit 1975. De film is een soort parodie op het genre B-film, horrorfilm en science fiction film en transformeerde zich al gauw in een interactief spectakel toen een vaste schare fans elke vrijdag opnieuw naar de film kwam kijken verkleed als de personages uit de film. Die fans besloten de film gewoon life mee te spelen met als gevolg dat je niet één keer maar twee keer naar hetzelfde verhaal kijkt op hetzelfde moment! Ik leg het iets beter uit. Als je op het filmscherm de bisexuele travestiet Frank-N-Furter ziet met zijn griezelige bedienden Magenta en Riff Raff, dan staan die personages tegelijk ook in de zaal en spelen exact dezelfde scène. Dit geeft je in het begin een beetje het gevoel dat je wat veel gedronken hebt maar creëert een sfeer die gewoon niet te evenaren is.
Rijst gooien naar het trouwende koppel!
Ook al omdat van het publiek verwacht wordt dat het eveneens volledig deel wordt van het spectakel. Als Janet schuilt onder een krant voor de regen, zit iedereen in de zaal verscholen onder een stuk krant. Als mensen op het scherm rijst gooien naar een getrouwd koppel dat de kerk uitkomt, gooi jij als kijker rijst naar het scherm. Ik weet het. Dit klinkt waarschijnlijk oerbelachelijk maar ik verzeker jullie dat het dat niet meer is van zodra je in de zaal zit. Dan verandert de compleet geschifte Rocky Horror Show zelfs de meest stijve hark in een zingende, dansende, interactieve deelnemer van dit wonderbaarlijke spectakel.
De Rocky Horror Pictures Show in cinema Mexico. Niet alleen een must voor wie zoals ik Milanese wil worden, maar gewoon een must tout court!

PS: wie links vooraan gaat zitten zorgt wel best voor waterdichte kleding of een degelijke paraplu. Onze vrienden deden dit niet en kwamen doorweekt uit de grote onweersscène aan het begin van de film!3 opmerkingen:

  1. Klinkt super! Daar ga ik ook is naartoe als ik in Milaan ben! 100% :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker doen! Het kost dan nog niks ook (6 euro). Je kan wel best reserveren want de zaal is altijd uitverkocht. Ze doen ook maar twee voorstellingen per maand! Een echte aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen