dinsdag 20 maart 2012

Becoming a Milanese / Een Milanese in wording

Graduation!

Een Milanese in wording...

Sinds vorige week kan ik mezelf officieel Master in Food Culture and Communications noemen! Na een jaar van studeren, reizen, proeven en mensen ontmoeten uit de verste hoeken van de wereld, ben ik eindelijk de “gastronoom” geworden die ik wilde zijn. Vandaag zijn we maart 2012, een jaar na de maart 2011 waarin dit hele avontuur begon, en weer sluit ik een hoofdstuk van mijn “Nathalie wording” af. Het doel dat ik voorop gesteld had, is verwezenlijkt en daar ben ik heel blij om. Nu is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. Een nieuw avontuur, of om iets preciezer te zijn, een nieuwe “wording”. Want ook al is het dan wel eens leuk om gewoon achterover te liggen en al nietsend de tijd te zien passeren, meestal heb ik toch iets meer nodig om volledig gelukkig te zijn. Ik heb het nodig om het gevoel te hebben dat ik ergens naar op weg ben, het gevoel dat ik continu bijleer en dat ik bezig ben een Nathalie te worden die ik voordoen nog niet was. De Nathalie van maart 2011 was geen Master in Food Culture. Degene die jullie vandaag schrijft is dat wel! Maar hoe zit dat met degene uit maart 2013? Wat zal zij meer hebben dan ik nu heb? Of beter... Wat zal zij meer zijn dan ik nu ben? Welke draak zal ze verslagen hebben in de 12 maanden die gevangen liggen tussen de twee “maarten”? Ik vraag het me zuchtend af en kijk uit het raam van het Milanese appartementje waar ik vorige week ben ingetrokken. Verstrooid blader ik in een boek dat ik kocht om mijn nieuwe stad wat beter te leren kennen. En dan zie ik het! Daar staat het! Daar is mijn volgende nieuwe doel, mijn nieuwe “wording”! Volgens het boek zou de beroemde Franse romancier Stendhal gezegd hebben dat je nooit zomaar een Milanees bent, maar dat je een Milanees wordt! Ik kan een Milanese worden! Ik heb een gids met de 101 dingen die je minstens één keer in je leven in Milaan gedaan moet hebben. In 12 maanden tijd kan ik die met gemak allemaal één voor één afwerken. En zo zal ik me in maart 2013 officieel Nathalie Stevens – Master in Food Culture, gastronoom EN Milanese kunnen noemen! Oke, nieuwe Nathalie in wording! Ik ben onderweg...

Becoming a Milanese...

From last week on, I can call myself officially a Master in Food Culture and Communications! After a year of studying, travelling, tasting and meeting people from all over the world, I finally became the “gastronome” I wanted to be. Today we are March 2012, one year after the March 2011 in which this whole adventure began, and another chapter of my “becoming Nathalie” is closed. The goal I set has been reached, I’m very proud and happy about it and now I feel like heading for new adventures. But most of all, I feel like heading for a new “becoming”. Because even if it’s nice once in a while to just lay back and enjoy the time passing by, mostly I need something more to feel completely happy. I need to feel that I’m going somewhere, that I’m learning something and that I’m becoming a Nathalie I wasn’t before. The Nathalie of March 2011 wasn’t a Master in Food Culture. The one who is writing you today is! But what about the one we’ll meet in March 2013? What does she have more than I have now? Or better… What is she more than I am now? What dragon will she have conquered in the 12 month period lying between the two “Marches”? I wonder and look out of the window of the Milanese apartment I started living in one week ago. I distractedly browse a book I bought to get to know my new city better. And then I find it! There it is. There is my new goal, my new “becoming”! According to the book, the famous French novelist Stendhal would have said that one never is a Milanese, but that one becomes one! I can become a Milanese! I have a guide with the 101 things one should do at least once in a lifetime in Milan. In 12 months time, I can easily do them all and then, in March 2013, I could officially call myself, Nathalie Stevens – Master in Food Culture, gastronome AND Milanese! Okay, new “becoming”! I’m on my way…

3 opmerkingen:

  1. Hoi! Allereerst ontzettend gefeliciteerd met dit prachtige diploma (dat nog zoveel meer is dan een diploma). Ik volg je al een tijdje en vind het zo te gek wat je daar doet. Geweldig dat je nu weer een nieuwe uitdaging voor jezelf hebt.

    Heel veel succes en geniet ervan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tbank you, sweet Rose! I can't wait for you to move to Milan! It will be so much fun having you here with me and discovering the city together! Big hug!

    BeantwoordenVerwijderen