maandag 19 september 2011

Wortels verkopen dankzij het bambi-effect!

Taak van de dag: tover deze groenten- en fruitschaal om tot een succesvol reclamefilmpje voor knapperige groenten!
Dario Leone legt Peter en Rossana uit hoe onze camera werkt.
Rossana op konijnooghoogte in het gras, de lens gefocust op het decor van ons reclamefilmpje: de verlaten picknick...
Vorige week is er in de les een konijn vermoord! En dat nog wel met voorbedachte rade! Verzachtende omstandigheden zouden kunnen zijn dat het slachtoffer van pluche was en dat het bloedvergieten gebeurde in naam van de kunst, maar toch. Medestudent en professioneel filmmaker Peter legde ons namelijk uit dat te mierzoete reclamefilmpjes gewoon niet werken. En aangezien dat nu eenmaal de taak van de dag was – een reclamefilmpje maken over de knapperige groenten van een supermarkt – legden zelfs de meest zachtaardigen onder ons zich neer bij deze harde realiteit.
De week was al intens begonnen met een spoedcursus in film maken door de piepjonge Professor Leone. Die liet ons voorbeelden zien van wide shots, middle shots en zelfs cowboy shots! Allemaal heel interessant vooral omdat hij erbij vertelde dat elk soort shot een eigen sfeer creƫerde. Het was dus belangrijk dat je goed nadacht over welk type shots je in je filmpje wilde steken. Wel begrijpelijk allemaal zolang het over mensen ging maar hoe moest dat dan met groenten? Of gold daar ook dat als je de wortel van onderuit filmde je die heel dominant deed overkomen? Of net belachelijk door hem van bovenuit te filmen? Ik vond het toch allemaal wel wat moeilijk.
Gelukkig bleken mijn medestudenten er meer verstand van te hebben en zo kwam het dat je ons heel de voormiddag lang al filmend op onze buik door het gras kon zien kruipen. We hadden namelijk beslist dat we de knapperigheid van onze testgroenten zouden laten vaststellen door een moeder- en babykonijn. Mama konijn zou met de kleine uk de resten van een verlaten picknick proeven en tot de conclusie komen dat enkel de wortels van Supermercato Croccante door de beugel konden.
Klinkt klef? Nou, dat vond Peter ook. Je verkoopt toch geen knapperige groenten met een slappe film? Nee, hier was duidelijk nood aan een ingrijpend bambi-effect. En zo stierf Ma Konijn even laten getroffen door een verdwaalde voetbal. Pijnlijk maar wel de juiste keuze. Of denken jullie misschien dat het toeval is dat de wortelafdeling van Supermercato Croccante al dagen uitverkocht is en Disney ons al heeft gecontacteerd voor een sequel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten