vrijdag 16 september 2011

Hoe fruit om 4 uur 's nachts kan helpen tegen luidruchtige buren...

John Cleese toont zijn studenten hoe zich te verdedigen tegen een banaan.
Het is vier uur ‘s nachts en weer lig ik in bed te luisteren naar schuivende stoelen, onafgebroken gebonk en een continu pratende stem. Dat doe ik wel meer de laatste tijd aangezien mijn bovenbuur Emre blijkbaar enorm veel te vertellen heeft en vooral enorm veel stoelen te verschuiven heeft (om de dertig seconden verschuift hij een nieuwe). Hij heeft ook enorm veel waar mee of op gebonkt moet worden. Zo zie je toch maar hoe ieder mens een compleet verschillend energielevel heeft. Ik bedoel. Als ik zoals Emre alle stoelen van mijn appartement om de dertig seconden één voor één zou moeten verschuiven en daarbij ook nog eens op dingen zou moeten bonken en onafgebroken zou moeten praten zoals hij zou ik na tien minuten waarschijnlijk al helemaal uitgeteld zijn. En ik heb zelfs maar vier stoelen! Maar Emre niet. Die houdt dat vannacht toch al zo’n vier uur vol. Hij heeft ongetwijfeld dan ook een betere conditie dan ik (hij traint dan ook minstens twee nachten per week). En hij heeft tijd om te recuperen overdag. Iets wat mij helaas niet is toebedeeld. Ik zou dus eigenlijk zoals Alessandro ooit deed als een razende met een bezem tegen het plafond moeten beginnen bonken (kwestie van mee te doen in de bonkvreugde) maar dat vind ik als vriendelijk meisje toch net iets te aggressief. Bovendien ben ik een foodstudent en vind ik dat ik dat ten alle tijden tot uiting moet brengen. Ik bedacht dan ook net dat ik me misschien zou kunnen laten inspireren door de zelfverdedigingsleraar uit Monty Python. Die wilde zijn leerlingen toch leren hoe ze zich konden verdedigen tegen een aanval met vers fruit? Misschien kan ik vannacht de rollen even omkeren en proberen mezelf niet tegen maar met vers fruit te verdedigen. Vers fruit tegen lawaaioverlast! Wat denken jullie? Appels gooien tegen het plafond? Of ananassen? Of cocosnoten? Even kijken wat ik voor munitie kan vinden op dit uur. Hm. Een half bakje blauwe bessen en een schijfje watermeloen. Misschien niet ideaal. Want bessen bonken niet echt en over watermeloen kwam ik vandaag in de les te weten dat het zeer gevaarlijk en explosief materiaal is (In Majorca is het zelfs verboden dit fruit op je composthoop te gooien). Ik zou natuurlijk even bij Emre kunnen langsgaan om te vragen of hij soms wat hard projectielfruit heeft dat ik tot morgen kan lenen! Maar nee, dat is op dit uur ongepast. Je maakt nu eenmaal geen mensen wakker om 4 uur ’s nachts. Zelfs niet als ze met een schuif- en bonktraining bezig zijn. En zelfs niet als je volledig zonder fruitmunitie zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten