dinsdag 15 maart 2011

Benvenuti a Bra!

Sant'Andrea en ooievaar

Gisteren was het dan zover. Aankomst in Bra, mijn nieuwe thuishaven. Met mijn fototoestel in de hand, zat ik in de auto naast Alessandro rond te kijken op zoek naar het eerste beeld van mijn nieuwe leven. Ik wilde een foto die dit jaar van culinaire wetenschap en gastronomische ontdekkingen op een passende manier zou inzetten. De eerste kandidaten kwamen in zicht. Een foto van een typisch slagerijtje met een groot uithangbord waarop de bekende salsiccia van Bra werd aangeprezen. Of een pittoresk nonna'tje dat in een kleine pastawinkel verse agnolotti aan het uitzoeken was. Alex parkeerde onze volgeladen auto voor een bakkerij waar de lekkerste gebakjes vochten om aandacht met de uitgestalde gedroogde vruchten en porcini. Bijna had ik de hevige strijd vastgelegd en was het lot van mijn eerste foto in Bra bezegeld, toen ik hoog boven mij vanuit mijn ooghoek iets groots zag voorbijfladderen. Ik keek op en kon mijn ogen niet geloven. Voor het eerst in mijn leven zag ik een wilde ooievaar (ik zeg nu wild maar ik wil niet uitsluiten dat het beest net uit de zoo ontsnapt was)! Verstomd keken Alessandro en ik hoe de enorme vogel rustig landde op het beeld van Sant'Andrea dat van hoog bovenop de kerk neerkeek op het hartje van Bra. Wij keken naar de ooievaar, de ooievaar keek naar ons... en daar was het. Daar was het beeld dat ik zocht om deze nieuwe etappe in mijn leven op een gepaste manier in te zetten. Brengen ooievaars namelijk geen nieuw leven? Geen nieuw begin? Mijn moeder vertelde ons vroeger toch in ieder geval van wel. En wie ben ik om in het land waar "la mamma" heilig is deze wijze woorden in twijfel te trekken?

3 opmerkingen:

 1. Wat heb je dit tekstje mooi geschreven, Nathalie ! Het zou het begin kunnen zijn van een roman. Ik wens je véééééél plezier toe in het verre Bra en hoop via deze blog je avonturen te kunnen volgen ! We missen je nu al, maar kijken uit naar ons wederzien in Italië :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blij dat je het leuk vond, Bart! Nu snel naar dag 3 van mijn Slowfood avontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig dat verhaal van die ooievaar, als je weet dat sant Andreas aangeroepen wordt voor huwelijksgeluk en kinderzegen.

  Tante Linda

  BeantwoordenVerwijderen