maandag 21 maart 2011

17 maart 2011: 150 jaar Italië... en dat zullen we geweten hebben!

Afgelopen donderdag vierden de Italianen het 150-jarige bestaan van Italië. Dankzij Garibaldi's jarenlange strijd kon Vittorio Emanuele II zich precies 150 jaar geleden eindelijk koning noemen van het eengemaakte Italië. Om op een zo symbolisch mogelijke manier deel te nemen aan deze feestelijke herdenking, besloot ik 's morgens in Bra mijn stulpje in Via Vittorio Emanuele te verlaten om mijn geliefde Alessandro te gaan helpen met het veroveren van een nieuw stukje grond in Milaan in ... Via Garibaldi (ik zweer het!). Na drie dagen van intense strijd en gevecht tegen vuil en spinnenwebben, kan ik jullie met trots mededelen dat de lezers van deze blog voortaan ook culinair nieuws mogen verwachten vanuit het prachtige Brera (de Milanese buurt voor wie van eten en genieten houdt!). Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten